ChiColour Bracelet

Pris:
179 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1211559
Antal:
ChiAroma Bracelet - Tillverkad av lavastenar och tio färgade Acái frön

Vi har valt samma som våra ChiBall bollar:

Rosa
Röd
Orange

Gul
Lime
Grön
Blå
Lila
Silver
Svart


Pärlorna är trädda på en elastiskt tråd och finns i tre storlekar.
Det skiljer 2 lavastenar á 8 mm mellan respektive storlek:

Small = 14 cm
Medium = 15,5 cm
Large = 17 cm
XLarge = 18 cm

Smycken tillverkas i liten skala för hand av Veronica, GuruBead, Göteborg

Design: Veronica Lindblom, GuruBead och Anette Ljungberg, ChiBall Scandinavia

Acaipärlor (uttalas Ah-si-ee) görs av kärnan från acaibäret. Dessa bär har använts i århundraden i Brasilien och frukten är populär i mat och hälsosamma juicer och anses vara ett riktigt superbär full av nyttigheter. Bäret är blått och påminner om ett stort blåbär. Kärnorna är runda och varierar i storlek beroende på när de skördas, vanligen är de mellan 6-10 mm. De är tvättade, torkade, slipade och borrade för hand och för de infärgade pärlorna har enbart ekologiska färger använts och ytan behandlats med bivax.

Bären skördas och hanteras i Brasilien och färgas i USA, och allt sker i mycket liten skala med få mellanhänder. Då bäret är väldigt populärt blir kärnan lite av en restprodukt som även den får en anvädning, och odlingen bidrar till att skapa arbete och minska skövlingen av regnskog i Amazonas.

Vissa pärlor har kvar sin helt naturliga färg och bruna skiftningar, medan andra är färgade, men alla har kvar den naturliga känslan och det finns inte två pärlor som är identiska. Fröna är hårda som den hårdaste träpärlan, men vikten är lättare. De ska behandlas som en träpärla och blir de blöta ska de torka långsamt på ett mjukt underlag.

Dessa pärlor är det mest ekologiska material vi hittat och vi hoppas att du tycker om det lika mycket som vi gör. Varje pärla är unik och känslan av liv och energi är dessa pärlor är slående. I varje pärla så finns potentialen till ett stort träd...

Lava kommer från jordens inre upp till ytan och kyls ner och stelar till ett matt, porös sten. Stenen sägs vara grundande och lugnande, och innehåller bokstavligt talat elementen jord och eld. En sten för styrka och mod - en inre glöd.