Pilates

Nästkommande Göteborg 30 september!

Du är Pilatesintruktör, Coreinstruktör, Fysioterapeut, Ergoterapeut, kiropraktor, PT eller liknande och önskar få inspiration och nya och fler övningar, med ChiBall® bollen som redskap.


Lär dig övningar som stärker, återbygger och skapar rörlighet i Bäcken, Rygg och Axlar

Du får nya möjligheter att jobba med rehabilitering inom bland annat whiplash, ryggont och inflammationer.

Den passar även till Dig som önskar självläkande och stärkande övningar för ditt bäcken, ryggrad och skuldra.

Om du är gruppinstruktör och önskar komplement till dina klasser, får du lära dig förebyggande, bibehållande och stärkande övningar för din inre core med lilla, anpassningsbara bollen som redskap.

I kurspriset ingår en manual samt 3 DVD:s med samtliga övningar som både kan användas i ett yrkesutövande och för privat bruk. Vi kommer att använda både facktermer och vanliga termer så att alla förstår.

Kortfattat innehåll:

Övningarna gör att du kan underlätta rörlighet och bygga upp styrka med den speciella ”Chi”bollen som hjälpmedel. Du lär dig att medvetandegöra och hitta de djupa musklerna i bäckenet (bäckenbotten, transversus abdominus och multifidus. Rehabilitering av dysfunktion i bäcken och sacrum). Du lär dig hur man kan öka rörligheten i skulderpartiet (scapula genom koordination i rotatorcuffen och övriga muskler runt skuldran). Du lär dig även kontrollerande rörelser för ländrygg, bröstkorg och halsryggen. Övningarna har visat sig vara mycket effektfulla och uppskattade!

Vi kommer att gå igenom och lära oss:

19 övningar för Ryggraden: DVD Spine Motor Control

18 övningar för Bröstrygg, Skuldra, Axlar: DVD Scapula Control

16 övningar för Bäckenet : DVD Pelvic Control


Materialet är skrivet och utvecklat av Rebekah Smith, leg. Sjukgymnast med ”Bachelor of Science”, fitnessinstruktör och ChiBall Master Trainer från Australien. Remedial Pilates är utformat för att du på ett enkelt sätt skall kunna bygga grundläggande styrka och lindra smärta med användning av bollen som är själva verktyget i övningarna.


Kostnad 2490:- inkl moms  för kurs och material.
 

Den här kursen kan du även beställa till din arbetsplats :
Kontakta Carina Ljunggren eller Anette Ljungberg